Izvor:
18.04.2019 u 05:59
0

POGLEDAJTE NA SAT: Smršaćete ako ručate ranije!

Večera je obrok bez kojeg bismo svi mogli, a pogotovo bi trebalo da je izbegavaju osobe sa viškom kilograma. Uostalom, i ručak bi trebalo da bude što ranije, pokazuju naučna istraživanja.

Istraživači sa Harvarda su sproveli eksperiment tokom kojeg su 400 gojaznih osoba uključili u program dijete na 20 nedelja. Učesnike su podelili u dve grupe, na one koji ručaju pre 15.00 sati i one čiji ručak počinje kasnije. Ispostavilo se da su članovi prve grupe smršali više, i to oko deset kilograma u proseku, dok su učesnici iz druge grupe smršali oko sedam kilograma.

Rezultati su još pokazali da su osobe koje kasnije ručaju sklonije preskakanju doručka, kao i da što je razmak između obroka duži, to je teže osloboditi se viška kilograma.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter