Izvor:
18.04.2019 u 08:44
0

ISHRANOM SNIZITE HOLESTEROL: Pet namirnica regulisaće nivo masnoća u krvi!

Savremeni čovek muku muči sa povišenim vrednostima masnoća u krvi, a posebno holesterola. Pravilan način ishrane u dobroj meri može da reguliše njegove vrednosti, ističu nutricionisti, navodeći ključne namirnice.

– Orasi obezbeđuju najveći procenat zaštitnog (HDL) holesterola. Naučnici su to otkrili analizirajući Francuze, koji imaju dobar holesterol u zavidnoj količini. Ustanovili su da Francuzi obožavaju da grickaju orahe.

– Jabuke loš holesterol mogu da snize za čak 38 odsto, tvrde istraživači. Da bi se ovo postiglo neophodno je redovno ih jesti ili piti njihov sok.

– Ovsene pahuljice su takođe bogate vlaknastim materijama i poznati neprijatelji lošeg holesterola.

– Pasulj je pravi “ratnik” u borbi sa lošim holesterolom. Za samo mesec i po u stanju je da smanji holesterol za šest odsto.

– Beli luk u dnevnoj dozi od samo 5 mg u tabletama, “skida” zavidnih 11 procenata holesterola, pokazala su istraživanja. A da biste poboljšali cirkulaciju, dovoljno je u toku dana pojesti samo čen.

Happytv.tv
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter