Izvor:
13.05.2019 u 10:23
0

AROMATIČNI PLODOVI: Jagode – prolećne lepotice izvor su zdravlja!

Sezona jagoda je otvorena i kako ne traje dugo, trudite se da je maksimalno iskoristite, jer su one izuzetno zdrave. Statistika kaže da su aromatični plodovi omiljeno voće svakog drugog mališana.

Bogate su vitaminom C, folnom kiselinom i aminokiselinom, zbog čega se preporučuju kao eliksir koji snižava holesterol i smanjuju rizik od raka i srčanih bolesti. Jačaju kosti, čuvaju zdravlje očiju, usporavaju proces starenja, imaju protivupalni efekat.

Jagode su niskokalorične i bogate vlaknima, pa su odlične u borbi sa viškom kilograma. Istraživanja pokazuju da, ukoliko se konzumiraju pre treninga, ubrzavaju metabolizam i utiču na sagorevanje kalorija.

Kiseline u jagodama pomažu u izbeljivanju zuba, a odlične su i kao sredstvo za negu i čišćenje kože.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter