Izvor:
18.05.2019 u 12:50
0

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Kafa pre doručka loše utiče na zdravlje

Bilo da je volite sa penom ili šećerom, kafa najčešće prethodi doručku. Kasnije, u toku dana, obično se popije još nekoliko šoljica, bez obzira na to koliko su česti naši obroci i kakva je njihova nutritivna vrednost, piše Viralnova.

Kafa pre doručka loše utiče na naše zdravlje. To se ne odnosi samo na “kofeinski šok” ukoliko se pretera sa ovim popularnim napitkom.

Istraživanja ukazuju na štetnost delovanja ovog napitka, ukoliko ga pijemo na prazan stomak. Kofein podiže nivo sone kiseline u našem želucu i digestivnom traktu.

Ukoliko kafu pijemo na prazan stomak povremeno, ova navika ne mora biti štetna. Međutim, ako se nastavi sa ovom praksom, rizikujemo niz oboljenja kao što su čir na želucu, iritacija creva, a u najgorem slučaju kancer nekog od organa za varenje.

Takođe, nikome ne treba gorušica, grčevi i gasovi u toku važnog poslovnog sastanka ili romantičnog susreta u ranim popodnevnim časovima. Nažalost, i ovo su neke od nuspojava konzumacije kafe bez adekvatnog obroka.

Zato vam savetujemo da dan započnete uz sendvič ili voće. Ukoliko nemate vremana za to dodajte malo mleka ili putera u kafu, vaš stomak će vam biti zahvalan.

Happytv.tv
Foto:Yayimages

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter