URAZUMITE SE Namirnice koje obaveno morate da izbacite već jednom iz ishrane!

 

Uopšteno govoreći, mršavljenje bi se moglo svesti na to da potrošite više kalorija nego što unesete. Međutim, nije samo u tome stvar, jer nutricionistkinja Rijanon Lamber kaže da nisu sve kalorije jednake. Štaviše, ona tvrdi da su prazne kalorije ponekad krivac za gojenje, uprkos tome što se trudite da smršate.

Da pojednostavimo – bez obzira na to koliko sadrže kalorija, važno je da namirnice koje unosite imaju i hranljivih sastojaka jer u suprotnom unosite prazne kalorije zbog kojih se salce gomila.

- Kalorije treba da nam daju energiju, ali prazne kalorije su kada nam hrana daje energiju, a vrlo malo nutritivnih vrednosti - objašnjava nutricionistkinja Rijanon Lamber. - Šećer je najbolji primer za to jer ima mnogo kalorija, a nikakvu nutritivnu vrednost.

Umesto da se fokusirate samo na brojke, nutricionistkinja insistira da je ključ u tome da jedete raznovrsne namirnice koje su bogate nutrijentima.

- Želite da unesete namirnice koje vam neće dati samo energiju, već i hranljive sastojke. Unos energije, tj. kalorija je važan, ali je još važnije da ljudi razumeju šta se nalazi u namirnicama, kako bi donosili bolje odluke kada je reč o ishrani.

Nutricionistkinja je navela i nekoliko namirnica i napitaka koji su samo prazne kalorije i koje zbog toga treba da izbegavate, ako želite da smršate.

Srbija danas
Foto: Arhiva 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka