Izvor:
03.06.2019 u 14:29
0

REŠAVAMO DILEMU: Evo zašto nakon konzumiranja ovih namirnica morate u wc!

Sugar-free proizvodi ne sadrže šećere, ali sadrže veštačke zaslađivače, zbog čega im nedostaje i veliki broj nutrijenata umesto kojih su puni supstancama koje nisu obavezno dobre po vaš organizam.

Naime, slatkiši bez šećera su zaslađeni čitavom lepezom alternativi šečeru – veštačkim zaslađivačima, šećernim alkoholima, aditivima, itd.

Do sada se nije dokazalo da je ijedna od ovih supstanci zdravija od tradicionalnih slatkiša. Zapravo neke od njih, na primer veštački zaslađivači se povezuju sa menjanjem mikrobioma u crevima. S druge strane, šećerni alkoholi mogu izazvati gasove, naduvenost i dijareju, upozoravaju stručnjaci.

Takođe, imajte da umu da sugar-free ne znači da proizvod nema ugljene hidrate, pa kalorije i masti i dalje ostaju kalorije i masti.

Savet stručnjaka je da ovakve proizvode tretirate kao i regularne slatkiše i da se ne opuštate previše kada je njihovo konzumiranje u pitanju.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter