Izvor:
04.06.2019 u 16:16
0

IDEALNA ZA PREDSTOJEĆE LETNJE DANE: Osvežavajuća obrok salata od krastavaca! (RECEPT)

Salata od krastavaca ne mora biti jednolična! Uz kelerabe i jabuke dobićete osvežavajuć obrok za leto.

Salata od krastavaca sa kelerbomi jabukom, brzo se pravi, a odlična je i za decu. Uz nekoliko komada hleba, salata će biti lagan obrok za predstojeće letnje večeri.

Sastojci:

2 jabauka

1 manja keleraba

1 krstavac

4 šake rukole

3 kašike mešavine žitarica

grašak po ukusu

Sastojci za preliv:

180 g grčkog jogurta ili gustog jogurta

1 manji čen belog luka

1 limun

so

biber

1 kašičica meda

maslinovo ulje

Priprema:

Grubo iseckajte krastavac, jabuke i kelerabu uz grašak ako ga volite. Pomešajte ih sa malo limunovog soka i maslinovog ulja.

Napravite dresing od svih navedenih sastojaka, prelijte preko krastavaca, jabuka i kelerabe i začinite sa još malo maslinovog ulja.

Rukolu operite i stavite u činiju. Preko rukole stavite krastavac, jabuke i kelerabu sa dresingom. Na vrh pospite mešavinu žitarica.

Ukoliko nemate jabuke, zamenite ih komadima dinje. Dinja je manje hrskava, ali će se odlično uklopiti u kombinaciju ukusa.

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter