Izvor:
08.06.2019 u 13:20
0

SLADOLED JE JEDNA OD OMILJENIJIH POSLASTICA: Evo kada smete bebi da date sladoled!

Sladoled je jedna od omiljenih letnjih poslastica i vaša beba sigurno će se oduševiti i pružati ruke, kada vidi vas kako uživate u šarenom slatkišu. Takođe, neki roditelji smatraju da je sladoled odlično 'pomagalo' za tople bebine desni kada joj niču zubići. Međutim, da li je sladoled uvek dobar izbor?

Univerzalno pravilo je da, bilo šta što je upakovano i napravljeno u fabrici, odnosno procesuirano, nije nešto što želite da date vašoj bebi. Što proizvod ima više šećera, soli ili masti, više je rangiran na listi naminica koje treba izbegavati. Postoji opasnost da kupovni sladoled sadrži mnogo naminica koje nisu namenjene bebama, kao što su, na primer, visokofruktozni kukuruzni sirupi.

Koliko šećera dnevno smeju da jedu deca do četvrte godine?

Pored opasnosti od prekomerne doze šećera, koja nije poželjna ni za odrasle, druga stvar koja može da škodi bebi je temperatura sladoleda – koja je – prehladna.

Prikazano na primeru: majčino mleko je temperature oko 37 stepeni celzijusa, i to je temperatura koju treba da imaju i adaptirano mleko kada ga pravite, kao i kašice kada beba počne da jede. Dakle, bebin organizam napravljen je tako da vari toplu hranu, pa ledeni sladoled može biti preveliki šok za njen organizam.

Ali ono što je dobra stvar – uvek možete sladoled da napravite kod kuće i izbegnete sve neželjene sastojke i temperaturu.

Izvor: Srbija danas
Foto: Twitter/mummalovetweet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter