Izvor:
15.06.2019 u 15:51
0

DOMAĆA MASKA ZA LICE: Ovo su sastojci koji su vam potrebni!

Napravite same kod kuće domaću masku za lice od brusnice i usporite starenje kože.

Brusnice nisu samo jako ukusna voćka puna vitamina koje će biti sjajna dekoracija vaše trpeze. One su i odlična namirnica za negu kože. Maske od brusnice spadaju među najblagotvornije kada je u pitanju lepota.

Čuvajte brusnice koje vam ostanu nakon kuvanja, jer možete napraviti odličnu masku za lice od njih. Sve što je potrebno je nekoliko sastojaka da osvežite kožu i usporite njeno starenje.

Potrebni su vam samo brusnice, grožđe, sok od grejpfruta i želatin.

Kiselina u plodovima koji idu u ovu masku deluje kao čistači mrtvih ćelija i nečistoća na licu, a vitamini A i C pomažu proizvodnju kolagena. Brusnice se bore protiv slobodnih radikala koji mogu uzrokovati bore, a pomaže da vaša koža ostane vlažna.

Potrebni sastojci:

– 1 šolja svežih brusnica,
– 1 šolja semena crnog grožđa,
– 2 kašičice soka od grejpfruta,
– 1 pakovanje bezukusnog želatina.

Kako se pravi maska za lice od brusnice

Isperite brusnice i grožđe, a zatim ubacite sve sastojke u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte smesu i ostavite u frižideru na 35 do 45 minuta da se zgusne. Izvadite i ostavite na sobnoj temperaturi 10min.

Povucite kosu dalje od lica i nanesite mešavinu na kožu. Pronađite mesto gde se možete opustiti i ležati sa maskom na licu oko 15 minuta. Nežno isperite masku mlakom vodom ili pod tušem ili je uklonite vlažnom mekom krpom.

Pre nanošenja maske na lice, prvo je testirajte na unutrašnjoj strani nadlanice gde je koža jako oseltjiva da biste bile sigurne da može da toleriše sastojke. Operite lice kako biste otklonili prljavštinu ili šminku i potpuno osušite.

Možda ćete želeti da nosite staru majicu kada budete stavljale masku, jer sastojci mogu obojiti vašu odeću.

Izvor: Opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter