NUTRICIONISTA SAVETUJE: Dodajte OVAJ sastojak u vašu limunadu i gledajte kako se kilogrami tope!

 

Muskatni oraščić

 je "tajni" začin, onaj koji brojnim specijalitetima daje neodoljiv ukus i divnu aromu, ali osim što bi se bez njega teško mogla zamisliti indijska, francuska ili karipska kuhinja, ovaj plod je i veoma moćan kada je očuvanje zdravlja u pitanju, pa se koristi u drevnoj kineskoj i indijskoj medicini vekovima unazad.

No, ovog puta bavićemo se jednom posebnom prednosti muskatnog oraščića - odličan je saveznik u mršavljenju, i upravo je on ključ efikasnih domaćih smesa za otapanje masnih naslaga.

"Imajući u vidu da ovaj začin pomaže varenje, reguliše apetit i jača imunitet, svakako da će uz jednu uravnoteženu, pravilnu ishranu pomoći i topljenje masnih naslaga.I svakako da, sa druge strane, ukoliko ishrana nije pravilna, ni nekoliko oraščića ne može pomoći. Ovo, naravno, kažem u šali i ovde je pravo mesto da istaknem da ovaj začin jeste odličan i obiluje brojnim nama korisnim mikronutrijentima, ali da treba voditi računa o količini i nikako ne preterivati. Pošto je ovaj začin svojevrstan lek iz prirode, prevelika količina može imati sporedne, ali i neželjene efekte. Jedan do dva grama dnevno bi trebalo da zadovolji svačije potrebe, bez opasnosti od prevelike doze aktivnih supstanci iz muskatnog oraščića", objašnjava nutricionista dijetetičar Tanja Olajdžija.

Nutricionistkinja nam je otkrila i napitak koji će vam pomoći da lakše i brže dovedete liniju u red, ali naravno - ne pravi čuda. On je samo pomoćnik u našem cilju da skinemo kilogram viška, a mora da ga prati i poseban režim ishrane.

Sastojci:

 

  • limun
  • muskatni oraščić (tek mrvica)
  • malo cimeta
  • malo kajenske paprike

Priprema:

U limunadu dodajte mrvicu muskatnog oraščića, malo cimeta i kajenske paprike, dobro promešajte i uživajte u svojoj čaši ovog "prirodnog sagorevača masti".

 

Lepa i Srećna
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
04:30  Rano jutro