Izvor:
22.09.2019 u 19:57
0

Idealno mesto u frižideru na kojem biste trebali da čuvate jaja: Od temperature sve zavisi! (FOTO)

Nije baš svejedno u kom delu frižidera ste smestili jaja, ukoliko želite da iskoristite sva hranljiva svojstva ove namirnice.

Ako mislite da je dovoljno što ste jaja stavili u frižider, varate se. Istraživanje je pokazalo da je mesto na kome se ona čuvaju od izuzetne važnosti. Kako biste zadržala sva hranjiva svojstva ove namirnice nikako ih ne čuvajte u vratima od frižidera.

Najidealnije mesto na koje možete da ih odložite je dno frižidera, jer je tu najkonstantnija temperatura, a upravo je ona važna za čuvanje jaja, dok u vratima ili na nekom drugom mestu stalno varira.

Dodatni savet: Pre nego što počnete sa pripremom bilo kog jela sa jajima potrebno je da ih ugrejete. Izvadite ih iz frižidera i ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi nekoliko minuta kako bi se ona bolje umutila,a poslastica bila ukusnija.

Izvor:Kurir/Still
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter