Izvor:
23.09.2019 u 12:02
0

SKINITE VIŠAK KILOGRAMA NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN: Čajem protiv viška koji vam kvari sreću!

Orasi, poznati po svojim lekovitim svojstvima, zaista su jedinstveni zbog same činjenice da se od njih može iskoristiti i ljuska, i jezgro i listovi.

Narodna medicina nikad koristi sve delove oraha, od jezgra do lista, za pripremu raznih tinktura i preparata. Raspon primene takvih lekova je vrlo širok, ali njihova upotreba mora biti pažljiva.

Tretman ljukom od oraha

U supermarketima se orasi prodaju očišćeni od ljusi. One tamno smeđe pregrade koje se nalaze zajedno sa jezgrom u orahu su "suvo zlato". Da biste ih pronašli, morate sami da polomite orah i očistite ga, a te smeđe, meke pregrade izdvojite.

Ove pregrade koje se nalaze u nutar oraha, obiluju jodom, kao uostalom i ceo orah. Osobe koje pate od nedostatka joda su trudnice, porodilje, kancelarijski radnici koji veliki deo vremena provode pored kompjutera. Nedostatak joda često imaju i stariji ljudi oba pola.

Nije uvek moguće dobiti dnevnu dozu joda iz hrane, pa je dodatak veoma bitan. Napitak koji se pravi od smeđih pregrada iz oraha, vraća telu potrebnu dozu joda.

Sve što treba da uradite je da uzmete pola šolje ovih smeđih delova oraha i četvrtinu šolje vode. Vodu i pregrade stavite na šporet da provri, a zatim pustite da ključa sve 10 minuta na tihoj vatri.

Kada se čaj ohladi, procedite dobro pa sipajte u teglu i ostavite u frižider.

Ovaj napitak koristite 5 do 10 minuta pre jela, tri puta dnevno ali samo po jedan gutljaj.

Pre korišćenje, posavetujte se sa lekarom.

Osim što leči nedostatak joda, ovaj čaj pomaže i pri mršavljenju jer je pravi "lek" za višak kilograma. Pored toga pomaže pri jačanju imuniteta, sređivanju nervnog sistema, oslobađanju od prekomerne nervoze i razdražljivosti, suzbijanju nesanice.

Ovaj napitak može da se koristi i kao losion koji leči konjuktivitis jer sadrži antibakterijska svojstva.

Tinkture za lečenje

Pregradke oraha možete da koristite i u pripremi lekovitih tinktura. Tako za lečenje mastopatije i raka, preporučuje se da se pregrade iz 25 oraha preliju sa 200 ml 70% alkohola. Sve se to stavi u staklenu teglu i drži se na tamnom mestu nedelju dana. Zatim se pije tri puta dnevno, rastvarajući 15 do 20 kapi u pola čaše vode.

Da biste izlečili zatvor ili dijareju, kao i da biste smirili živce koristite tinkturu napravljenu na sledeći način:

1 kašiku pregrada iz oraha prelijte sa 200 ml obične rakije. Lek držite na tamnom tokom 2 nedelje. Svaka dva dana promešajte ovaj lek. Procedite ga nakon tačno 14 dana i pijte po jednu kašičicu 2 do 3 puta dnevno. Lečenje traje obično dve nedelje.

Skrećemo vam pažnju da narodni lekovi ne smeju da se uzimaju bez preporuke i konsultacije sa lekarom.

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter