Izvor:
28.09.2019 u 21:03
0

DRŽITE HLEB U FRIŽIDERU? Jednu stvar morate znati!

Ako živite sami ili ako vaši ukućani i nisu ljubitelji hleba, vrlo verovatno ga držite u frižideru kako biste mu produžili svežinu…Čak i kada mu je već prošao rok trajanja, kada ga izvadite iz friza on je i dalje jestiv… Ali, da li bi trebalo da ga jedete?

Mišljenja na ovu temu su podeljena. Osobe koje praktikuju da ga na ovaj način čuvaju, smatraju da ne postoji nijedan valjan razlog zbog kojeg to ne bi trebalo da čine, dok ima onih koji su ubeđeni da frižider ubija sva hranljiva svojstva hleba.

Šta to zapravo znači? Prilikom pečenja hleba, skrob koji je osnovni sastojak ove namirnice se "prerasporedi", odnosno promeni izvorni oblik.

Tokom "životnog veka" hleba (koji počinje od trenutka kada se ova namirnica ohladi nakon pečenja), "preraspoređeni" skrob se ponovo vraća u svoje originalno, odnosno kristalno stanje.

Samim tim, hleb koji stoji u frižideru postaje tvrd (što vi ne primećujete jer je ohlađen), a njegova nutritivna vrednost narušena.

Izvor: Srbija Danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter