Izvor:
12.10.2019 u 22:49
0

JESENJI SPECIJALITET: Krem čorba od bundeve sa kokosovim mlekom!

Proverite recept!

Sastojci:

jedna bundeva srednje veličine

3 šolje supe

pola šolje kokosovog mleka

2 kašike kokosovih pahuljica

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike karija

2 režnja luka

pola kafene kašike kumina

2 kašike semenki bundeve

so i biber po ukusu

Prerežite bundevu na pola i izvadite semenke iz nje. Zatim je isecite na komade i stavite u posudu za pečenje obloženu papirom. Premažite sa malo maslinovog ulja i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Hokaido bundeva je meka, tako da ne zahteva ljuštenje kore – ali ako koristite drugu, tvrđu bundevu, ne zaboravite da prvo uklonite koru sa nje.

Možete je ispeći i prepolovljenu, a zatim izvaditi pečenu pulpu. Zagrejte ulje u i pržite beli luk, kari i kumin. Nakon nekog vremena dodajte narezanu kašu od bundeve i kokosove pahuljice. Sve prelijte supom i kuvajte oko 5 minuta. Zatim blenderom umutite do glatke mase, dodajte kokosovo mleko i ponovo izmešajte. Dodajte so i biber.

Gotovu krem čorbu od bundeve sipajte u tanjire.

Mondo
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter