Izvor:
30.10.2019 u 17:17
0

ZDRAVIJE I EFEKTNIJE: Ovo voće će vas razbuditi bolje od kafe! (FOTO)

Dok razbuđivanje kafom zavisi od količine kofeina, jabuka telu daje potrebnu energiju zbog prirodnog šećera fruktoze i ne ostavlja negativne posledice na organizam.

Jabuka je dobra i jer ne "seda" teško na želudac, što kod kafe nije slučaj, a jednako tako i ne utiče na pritisak. Naravno da će kofein u kafi imati bolji učinak kod samog razbuđivanja, ali ne treba zanemariti blagodeti jabuke. Ona će telo razbuditi na prirodan i lagan način, zbog kog se neće pojaviti nervoza i nedostatak sna, a što može biti posledica ispijanja kafe.

Osim toga, jabuka je bogata i vitaminima A, B i C, ali i pektinima koji u organizmu apsorbuju vodu i otrove. Kafa će bolje delovati u razbuđivanju, ali s mogućim posledicama, dok je jabuka zdravi način buđenja tela.

Izvor: Večernji.hr
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter