Izvor:
30.10.2019 u 21:28
0

SLADAK I KREMAST: OVAJ slatkiš ćete OBOŽAVATI!

Sastojci:

kora

5 belanaca

150g secera

100g kokosa

2 kasike brasna

za preliv

2dl mleka

fil

1l mleka

150g secera

3 pudinga od vanile

5 zumanaca

200g bele cokolade

125g margarina ili maslaca

10g zelatina

2dl slatke pavlake

jos

2dl slatke pavlake

Priprema:

Dobro umutiti belanca sa secerom, pa varljacom umesati brasno i kokos. Kalup podmazati i staviti papir za pecenje, izliti masu i peci na 180 stepeni, da ostane bela kora. Pecenu koru preliti hladnim mlekom. Kalup je 26cm.

Od 1l mleka odvojiti u jednu posudu i pomesati zumanca i puding od vanile, a preostalo mleko staviti da vri sa secerom, kad provri uliti puding i skuvati, skloniti sa vatre i ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati dok se ne istopi. Ostaviti da se malo prohladi, pa umutiti margarin. A u serpicu sipati 5-6 kasika vode i i zelatin, i na tihoj vatri kuvati dok se ne istopi,zatim u umesati u fil i dobro umutiti. Fil ostaviti da se ohladi pa dodati umucenu slatku pavlaku. Fil sipati na koru i lepo izravnati, ostaviti u frizider na par sati dok se nestegne fil. Posto je torta vislja od kalupa ja sam koristila foliju kao stranicu.

Kad se stegao fil, umutiti slatku pavlaku i premazati tortu od gore, ostaviti da se jos malo ohladi pa skloniti foliju. Ukrasiti po zelji, ja sam umutila jos slatke pavlake pa i stranice premazala i od gore posula kokosom.

Izvor: glossy.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter