Izvor:
11.05.2016 u 19:30
0

ŽIVOT JE NAVIKA: Serviranje hrane utiče na smanjenje kilograma!

Način na koji nam je hrana servirana, i kako je nazivamo može imati dobar efekat na smanjenje težine.

Umesto čitanja koliko kalorija ima neki proizvod, za gubljenje kilograma potrebno je uraditi nešto mnogo lakše – promeniti navike. Ma koliko to zvučalo čudno navike (poput grickanja čipsa) se često pretvore u našu drugu prirodu.

Pored snage volje neophodno je i promeniti okolinu u kojoj se čovek kreće. "Sama činjenica da ispred sebe imate činiju punu voća neće vam mnogo pomoći", kaže Brajan Vansink autor knjige "Zašto jedemo više nego što mislimo". Ali u ekspiremntu koji je uključivao i način na koji je hrana prezentovana a koji je sproveden u školama u SAD, pokazalo se da je procenat njene upotrebe porastao.

" Voće pored kase u supermarketu povećava šansu da se ono uzme dvostruko, a kada namirnicu nazovete kreativno "hrskave šargarepe" umesto samo šargarepe, deca su daleko voljnija da ih jedu.

I higijena kuhinje je bitna. U prljavoj kuhinji ljudi će jesti mnogo više nezdravih grickalica nego u čistoj. Porcije na manjem tanjiiru takođe smanjuju želju za hranom.

Izvor: Newsweek
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter