Izvor:
16.05.2016 u 18:28
0

ISTRAŽIVANJA OTKRIVAJU: Evo od koje hrane najbrže STARIMO!

Iako postoji mnogo načina da proverimo koliko smo zdravi, od krvne slike do našeg svakodnevnog raspoloženja, naučnici otkrivaju da je naša koža prvi pokazatelj kako bolesti, tako i starenja. Međutim, razlog lošeg izgleda kože ne krije se samo u nervozi, stresu već i u hrani i piću koju svakodnevno unosimo.

Ono što je najvažnije jeste da se koža ne neguje samo kremama, čišćenjem i masažom, već i iznutra. Pored vode, koju biste trebali konstantno da pijete, postoji čitav spisak namirnica koje treba izbegravati.

So

Obratite pažnju na namirnice koje su slanije nego što mislite, odnosno slanije nego što to možete da osetite. Američki Centar za kontrolu bolesti izdvojio je nekoliko namirnica koje su "skladište soli": kupovno pecivo može da sadrži i do 230 mg kuhinjske soli, komad pice sadrži do 760 mg, dok su mesne prerađevine su takođe pune soli.

Šećer

Preteran unos šećera može opteretiti vašu kožu dodatnim aknama i bubuljicama, ali i dovesti do drugih neželjenih hemijskih procesa u organizmu. Slatkiši dovode do pojave celulita i dodatnih masnih naslaga pa postoji velika verovatnoća da ćete izgledati starije i bleđe nego što zaista jeste.

Kafa

Najrasprostranjeniji stimulativni napitak štetan je za vašu kožu i zube zbog visoke kiselosti, zato se savetuje da nakon kafe popijete vodu koja ima neutralnu pH vrednost.

Meso i mesne prerađevine

Brojne mesne prerađevine poput salama, kobasica i slanine sadrže konzervanse, koji mogu da pokreu upalne procese na koži i ubrzaju starenje. Masna hrana poput crvenog mesa stvara slobodne radikale – štetne komponente koje hvataju elektrone zdravih ćelija i time ih oštećuju.

Trans nezasićene masti

Osim što povećavaju rizik od srčanih bolesti, masti mogu doneti štetu i vašoj koži. Obvezno izbegavajte proizvode čije etikete među sastojcima navode delomično hidrogenizovano ulje.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter