Izvor:
19.02.2017 u 08:30
0

SAČUVAJTE LEKOVITA SVOJSTVA HRANE: Ove namirnice nikako ne bi trebalo da stavljate u frižider!

Koliko namirnica odmah nakon kupovine odlažate u frižider? Verovatno dosta, uključujući voće i povrće, kad je leto čokoladu i slatkiše…

Niste ni svesni u kakvoj ste zabludi!

Sledeće namirnice na niskim temperaturama gube svoje nutritivne vrednosti, ukus, teksturu i brže se kvare, pa zbog toga ne treba nikada da ih stavljate u frižider!

Avokado
Kada neoljušten avokado stavite u frižider, on brzo počinje da upija vlagu i postaje mekan. Držite ga u korpi sa voćem na sobnoj temperaturi.

Krompir
Kada se krompir čuva na temperaturi nižoj od 7 stepeni, njihov ukus će postati neprijatno sladunjav. Čuvajte ih u papirnoj kesi na sobnoj temperaturi.

Čokolada
Iako zvuči kao logičan izbor, naročito kada je u pitanju leto, niske temperature izazivaju kristalizaciju saharoze iz čokolade, koja izlazi na površinu i pojavljuju se bele fleke, a ukus omiljenog slatkiša se menja.

Tropsko voće
Naviknuto da cveta i boravi na suncu, kada tropsko voće stavite u frižider, neće vam dugo trajati.

Bosiljak
Bosiljak će vam brzo uvenuti u frižideru, jer će upiti sve mirise od hrane koja se nalazi u frižideru. Najbolje mesto za njega je čuvanje u čaši vode, poput svežeg cveća, piše Bright Side.

Boranija
Ovo povrće sme da se zamrzava i čuva do godinu dana, ali u frižideru će izgubiti sva svoja lekovita svojstva.

Crni luk
Vlaga iz frižidera omekšaće luk i učiniti ga potpuno neupotrebljivim. Osim toga, ako se čuva na vlažnim mestima, u luku počinju da se razvijaju štetne bakterije i buđ.

Kafa
Prah omiljenog napitka nikada ne treba da se nađe u frižideru, jer upija sve druge mirise i tako gubi ukus zbog kojeg toliko volimo kafu. Čuvajte kafu na suvom i tamnom mestu.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter