Izvor:
08.03.2017 u 07:40
0

OVO MORA ZNATI SVAKA DOMAĆICA: Stavite novičić u zamrzivač pre nego što napustite dom i sačekaće vas…

Genijalan trik za proveravanje ispravnosti zamrznutih namirnica! Evo kako da znate da li je vaš zamrzivač radio pravilno dok ste bili van kuće…

Ako vaši digitalni satovi pokazuju pogrešno vreme kada se vratite sa posla ili putovanja, sigurno ćete pomisliti da je u jednom trenutku nestala struja. Međutim, vi ne možete da znate koliko dugo je vaš dom bio bez struje.

Možda je u pitanju i nekoliko dana, što dovodi do odmrzavanja hrane i njenog kvarenja. Kada struja ponovo dođe, namirnice se ponovo smrznu i vi skoro da i ne primetite da su odmrzavane.

To može biti vrlo opasno po zdravlje, jer za neke prehrambene proizvode postoji rizik od širenja salmonele i drugih bakterija.

Danas vam otkrivamo način da ipak saznate da li i koliko dugo je vaš zamrzivač bio bez struje, kao i da li je hrana iz zamrzivača i dalje za konzumiranje ili je suviše dugo stajala na toplom.

Za ovaj trik vam je potrebno:

  • šolja
  • novčić
  • voda

Sipajte vodu u šolju i stavite u zamrzivač da se zaledi. Kada u šolji ostane samo led, na vrh stavite i novčić i potom vratite u zamrzivač.

Kada se, na primer, nakon godišnjeg odmora vratite kući, pre konzumacije hrane iz zamrzivača, pogledajte gde se novčić nalazi.

Ako je novčić i dalje na vrhu ili eventualno na sredini kocke leda u šolji, ili nije bilo nestanka struje, ili je struja nestala za kratko, pa se voda samo delimično otopila.

Ukoliko se ipak novčić nalazi na dnu šolje, to znači da struje nije bilo dovoljno dugo da se voda skroz otopi, a novčić potone skroz do dna. Tada je bolje da hranu iz zamrzivača ne spremate svojoj porodici.

Ovo je briljantan trik, lak za primenu. Naročito koristan kada odlazite na duže putovanje.

Izvor: Like Mag, lepaisrecna.rs
Foto: Twitter/Beograd202

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter