Izvor:
11.03.2017 u 19:23
0

DA LI STE PROBALI KVRGUŠU? Evo recepta za vaš savršeni današnji ručak!

Toplo i sočno, jelo, idealno za hladne dane…

Sastojci:

3 bataka sa karabatakom

200 g brašna

2 jaja

400 ml mleka

100 ml slatke pavlake

So

Aleva paprika

Ulje

Priprema:

Odvojite batak i karabatak, posolite, pa na tiganju propržite/prodinstajte meso, prvo na jačoj pa na srednoj vatri, poklopljeno ali da para ima gde da izlazi, bar 15 minuta, može i duže, piše Stil. Dodavati u toku dinstanja malo vode, tek da meso ne počne da se lepi za dno.

Brašno razmutiti sa jajima i malo mleka, viljuškom, da se dobije glatko gusto testo. Dodavati mleko i mešati stalno. Testo će biti kao testo za palačinke. Dodati kašičicu soli i malo slatke aleve paprike (i druge začine, ako želite).

U četvrtasti pleh sipati dve kašike ulja, razliti, staviti u rernu da se ulje ugreje. Na vruće ulje prosuti testo, pa poređati meso. Peći oko 30 minuta na 180-200 stepeni, pa izvaditi. Testo će se dosta naduti ali i splasnuti čim se izvadi, samo će po obodu ostati podignuto. Preliti slatkom pavlakom u kojoj ima malo soli, pa vratiti na još desetak minuta u rernu.

Služiti toplo uz gomilu nekog zeleniša.

Izvor: stil.kurir.rs
Foto: Twitter/urBosna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter