Izvor:
14.03.2017 u 03:46
0

Usred kolača zafalio vam je najbitniji sastojak: EVO ŠTA MOŽE DA ZAMENI PRAŠAK ZA PECIVO!

Ne očajavajte ako recept zahteva prašak za pecivo a vi ga nemate. Evo čime ga možete zameniti.

očeli ste da pripremate specijalitet koji zahteva prašak za pecivo, a vama nije pri ruci. Nema potrebe da brinete, veoma lako ga možete zameniti.

Soda bikarbona i jogurt

Pomešajte pola kašičice sode bikarbone i pola kašičice jogurta. Kulture u jogurtu reaguju sa sodom bikarbonom i stvaraju gas neophodan za narastanje testa. Ovu zamenu koristite samo u receptima u kojima se nalaze samo suvi sastojci. Ukoliko je potrebno, povećajte količinu suvih sastojaka kako vam testo ne bi bilo previše tečno.

Soda bikarbona i sok limuna

Pomešajte jednaku količinu limunovog soka i sode bikarbone. Kiselina iz limunovog soka reaguje sa sodom bikarbonom, stvarajući isti efekat kao prašak za pecivo. Ipak, vodite računa o količini limuna jer ima jak ukus koji može da se oseti u jelu.

Pomešajte 1/3 šolje melase i 1/4 kašičice sode bikarbone. S obzirom da je specifičnog ukusa, ova zamena je idealna za specijalitete jačeg ukusa, kao što su peciva s raznim začinima.

Izvor: Stvar ukusa
Foto: Twitter / Veggemo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter