parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

HRANITE SE ZDRAVO: Evo zbog čega više nikada nećete kupiti zrele banane! (foto)

 

Zelene banane su uglavnom sačinjene iz skroba koji čini 80 odsto suve težine ovog voća, a njegov najveći deo je otporni skrob koji je zdrav.

Kada zelene banane postanu zrele, skrob se transformiše u šećer i zbog toga su slatke. Međutim, zelene banane nude određene važne prednosti koje ne možemo da dobijemo ako ih jedemo zrele.

Zdravstvene prednosti zelenih banana

1. Bolja apsorpcija nutrijenata

Najveći deo apsorpcije minerala dešava se u našem malom crevu. Perktini, koji se nalaze u zelenim bananama, usporavaju kretanje tečnosti u malim crevima i tako podstiču bolju apsorpciju minerala u krvotok.

2. Regulisanje nivoa šećera

Jedenjem zelenih banana povećavamo osetljivost tela na insulin i stabilizujemo nivo šećera u krvi. Takođe, ove banane sadrže vitamin B6 koji pomaže u kontroli glukoze u krvi, posebno kod osoba koje imaju dijabetes tipa 2.

3. Poboljšavaju digestivno zdravlje

Konzumiranjem zelenih banana pomažemo zdravlju dobrih bakterija u stomaku i pospešujemo proizvodnju određenih masnih kiselina koje su veoma važne za zdravlje našeg digestivnog sistema.

4. Zdravo srce

Ako imate nizak nivo holesterola, zelene banane mogu da spreče blokiranje kapilara i arterija u srcu jer sadrže kalijum koji takođe pomaže snižavanju visokog krvnog pritiska.

5. Gubitak kilograma

Zelene banane mogu da vam pomognu da izgubite neželjene kilograme. One sadrže otporni skrob koji nas duže čini sitima i pomažu nam da smanjimo unos kalorija. Ova vrsta skroba blokira preterano konzumiranje ugljenih hidrata i forsira organizam da koristi masnoće kao izvor energije – a samim tim doprinosi i smanjenju kilograma.

Telegraf
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja Kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
22:00 Parovi - Live
00:00 Parovi - Žurka