Izvor:
29.03.2017 u 01:23
0

ZA ZDRAVLJE I UŽITAK: Šest razloga zbog čega je dobro piti CRNO VINO!

Sigurno ste već čuli da crno vino može pomoći u smanjenju nivoa holesterola. Ovo pozitivno dejstvo crno vino ima zbog resveratrola, biljnog sastojka s brojnim pozitivnim utcajima na zdravlje.

Resveratrol je biljni sastojak s antioksidativnim dejstvom, a njegov najvažniji prehrambeni izvori su crno vino, grožđe, određeno bobičasto voće i kikiriki. Važno je naglasiti da je resveratrol uglavnom koncetrisan u pokožici i semenkama grožđa i bobica.

U većini sprovedenih istraživanja koja su proučavala uticaj resveratrola, resveratrol je korišćen kao dodatak ishrani. Ovo su neki od zaključaka istraživanja koji objašnjavaju blagotvorno delovanje resveratrola.

1. Resveratrol može pomoći u smanjenju nivoa krvnog pritiska

2. Resveratrol ima dobro dejstvo na lipidni profil

3. Kao moćni antioksidans i protivupalni sastojak, resveratrol pokazuje obećavajuće rezultate u zaštiti moždanih ćelija od oštećenja

4. Istraživanja na životinjama pokazuju da je resveratrol pomogao u razvoju bolje osetljivosti na insulin i borbi protiv pratećih komplikacija dijabetesa. Tako bi u budućnosti osobe s dijabetesom mogle imati koristi od uzimanja resveratrola.

5. Pokazalo se da resveratrol može da smanji bolove u zglobovima zbog čega pokazuje delotvornost i u prevenciji oštećenja hrskavice

6. Iako su potrebna dodatna klinička istraživanja, rezultati istraživanja na životinjama pokazuju da resveratrol pokazuje obećavajuće rezultate u blokiranju aktivnosti ćelija karcinoma.

zdravakrava.hr
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter