Izvor:
01.04.2017 u 03:29
0

DOBRA VEST ZA SLADOKUSCE: Bela čokolada je zdrava za vaše telo!

Znamo da od nas ne očekujete da hvalimo slatkiše, ali sve što je dobro za dušu (u umerenoj količini) prija i telu. Međutim, ispostavilo se da kad je reč o beloj čokoladi ovo nije samo opravdanje, koje smo smislile da bismo umirile savest.

Mnogi veruju da su belu čokoladu 1930. godine proizveli Švajcarci, jer znamo da su oni čuveni upravo po čokoladi.

Danas nije malo onih koji smatraju da ova poslastica neopravdano nosi ime čokolada, jer – ako je uporedimo sa mlečnom i crnom – shvatamo da nema toliko toga što one imaju.

Ipak, njena pozitivna strana ne može da se ospori. Utvrđeno je da samo 8 grama bele čokolade sadrži količinu kalcijuma koja pomaže očuvanje zdravlja srca, mišića i nervnog sistema.

Zapaženo je i da pomaže u prevenciji alergija i depresija, a sadrži i fosfor i vitamin B2, koji je veoma važan za metabolizam.
Nadamo se da ste zapamtili da smo pričali o 8 grama, a ne o “pola table”.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Twitter/88RoomsHotel

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter