Izvor:
01.04.2017 u 18:31
0

RUSKI NUTRICIONISTA OTKRIVA: Odreknite se šećera dve nedelje, vaše telo će doživeti REVOLUCIJU!

Ruski nutricionista David Zinčenko, u saradnji sa nekolicinom američkih kolega, osmislio je dijetu bez šećera koja je ubrzo postala pravi hit u svetu.

Ako se odreknete šećera na samo dve nedelje, vaše telo će doživeti pravu malu revoluciju.

Nivo energije će porasti, krvni pritisak i holesterol će se smanjiti, struk se smanjuje, a čak će i mišićni tonus postati bolji.

Bićete manje gladni

Kada počnete da gubite kilograme, vaši hormoni će prepoznati da se nešto događa. Dijeta bez šećera se bazira na korišćenju vlakana kako bi se usporila razgradnja ugljenih hidrata u vašem telu. Vlakna će vam pomoći da se uvek osećate sitim.

Stomak će vam postati ravniji

Jedna od prvih stvari koju ćete početi da primećujete je ravniji stomak. I to za samo nekoliko dana. Unos vlakana, a smanjenje ugljenih hidarata, posebno prostih šećera, dovesće do toga da će vaša creva početi drugačije da se ponašaju. Osim toga, počećete da gubite masne naslage i primetićete ravniji stomak.

Povećaće se mišićna masa

Prerađeni šećer ima direktne veze sa sarkopenijom, staračkim slabljenjem, odnosno postupnim gubljenjem mišićne mase. To se događa jer šećer blokira sposobnost tela da sintetiše proteine u mišiće. Smanjenjem unosa šećera održaćete svoje mišiće mlađima i jačima. Na taj način ćete moći da redukujete povrede i postanete efikasniji.

Porasće vam količina energije

Usporavanjem apsorpcije ugljenih hidrata, učinićete i mozak i telo više sitima. Nećete više posezati za brzim načinima podizanja energije u obliku čokoladica i sl. Posle dve nedelje potpunog izbegavanja šećera, kasnije ga postupno uvodite u svoju dnevnu ishranu. Međutim, nipošto nemojte preterivati i vraćati se na staro.

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter