ŽELITE MIŠIĆE NA SVOM TELU? Ovih pet obroka će vam biti najbolji saveznici da to postignete!

Za izgradnju mišićne mase neophodni su proteini i ugljeni hidrati.

Pripremili smo listu od top 5 obroka sa ugljenim hidratima koji su odlični za oporavak mišića i povećanje mase.

Žitarice

Žitarice su odlične za doručak jer sadrže najmanje 2g vlakana po porciji. Vlakna usporavaju varenje što žitarice čini odličnim izvorom energije. Za najbolje rezultate kod povećanja mišićne mase, povećajte porciju, dodajte jednu mericu whey proteina u prahu i mleka taman toliko da dovedete porciju na oko 60 grama ugljenih hidrata i 30 grama proteina.

Testenina

Odličan i obilan izvor ugljenih hidrata su testenine. Oko 120 grama (suve mere) testenine daje oko 90 grama ugljenih hidrata koji se lako pojedu i ne daju osećaj nadutosti, a već nakon tri sata ste ponovo gladni. Dodajte meso i povrće testenini i stvorite obrok bogat proteinima, ugljenim hidratima i kalorijama.

Pire od krompira

Kada želite da povećate mišićnu masu potrebni su vam ugljeni hidrati koji brzo deluju nakon treniga. Sa oko 42 grama ugljenih hidrata po šolji možete pojesti dve do tri šolje pire krompira bez osećaja nadustosti u stomaku.

Đevrek

Određeni brendovi isporučuju koncetrovani izvor ugljenih hidrata u đevreku srednje veličine (oko 40-50g). Đevreci su odlični za hranjenje mase i ne zahtevaju termičku obradu, dodatno kuvanje i sl. Za najbolje rezultate kod povećanja mišićne mase birajte brendove koji sadrže više žitarica celog zrna.

Beli pirinač sa suvim grožđem

Pirinač sadrži ugljene hidrate sa visokim glikemijskim indeksom. Dve šolje belog pirinča koji je pomešan sa šakom suvog grožđa daju oko 115 g ugljenih hidrata što je idealan obrok nakon treninga za obnovu mišićnog glikogena. Ovu kombinaciju možete da koristite i kao prilog uz neko drugo jelo, kao što radite sa pireom od krompira.

 

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Twitter/rberet

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Provodadžija  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Novajlije reality  
13:55  Vesti  
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
20:00  Upoznajte Novajlije  
21:00  Provodadžija  
22:00  Sudbine  
23:00  Novajlije reality