Izvor:
25.05.2016 u 15:45
0

SAČUVAJTE LINIJU: Namirnice koje nikako ne treba jesti za doručak!

Ukoliko želite da zadržite vitku liniju i da sačuvate zdravlje, obavezno izbegavajte ove namirnice.

Doručak je najvažniji obrok tokom dana, zato je važno uključiti zdrave namirnice kako bi ste dobili pravu energiju, ali kako bi i vaš organizam normalno funkcionisao. Ono što je važno izbegavati za doručak jeste:

Masna i brza hrana – ona nikada nije dobar izbor jer je opterećujuća za želudac i teško se vari. Savet je da se izbegava što je više moguće jer je loša i za zdravlje, ali i za liniju, sa obzirom na to da je puna kalorija.

Palačinke – neretko u filmovima možemo videti kako se za doručak jedu američke palačinke i vafl sa prelivom. Međutim, to je hrana koju treba da izbegavamo za doručak. Umesto toga, mnogo je zdravije jesti žitarice, tost, omlet od belanaca, nemasni jogurt ili slično. Na taj način ćete obezbediti potrebne proteine i energiju.

Kupovni sok od narandže – iako nam se čini da je sok od narandže dobar za početak dana, varate se. Kupovna varijanta je puna šećera. Jedino što bi valjalo jeste da popijete čašu vode i pojedete celu pomorandžu. Tako će organizam najbolje apsorbovati potrebne vitamine.

Kafa sa mnogo šećera – omiljeni jutarnji napitak ljudi širom planete. Uz dodatke šećera, šlaga, pavlake za kafu, pretvara se u pravu kalorijsku bombu koja vam ništa drugo neće doneti, samo koji kilogram više.

Slatkiši i grickalice – suvišno je napomenuti da se ova vrsta hrane treba potpuno izbegavati. Bilo da su pune šećera, soli ili masti, pretstavljaju loš izbor, pogotovo za doručak i večeru.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter