Izvor:
08.04.2017 u 22:20
0

VIŠE JE NEĆETE BACATI U SMEĆE: Uz ovaj trik salata će vam duže ostati sveža!

Zbog brzog načina života mnogi nemaju vremena da odu na pijacu i kupe povrće, pa umesto toga u radnjama kupuju salatu u pakovanju koja je već isečena i oprana, ali većina njih ne zna da postoji trik kako možete da je sačuvate svežom duže vreme.

Iako je možda bolje kupovati svežu salatu na pijaci, u današnjem užurbanom svetu većina nas ipak u radnji posegne za vrećicom zdravog povrća spremnog za ručak. Ali, ponekad ne iskoristimo celu vrećicu, već samo polovinu, a ostatak vratimo nazad u frižider gde onda stoji nekoliko dana sve dok ne uvene i završi u kanti za smeće.

Kulinarska blogerka Mari Saba dosetila se korisnog trika šta učiniti kako bi povrće ostalo duže vremena sveže. I jedino što vam treba je – papirni ubrus.

Saba objašnjava da će papirni ubrus upiti višak vlage, što će sačuvati svežinu salate, ili bilo kojeg drugog povrća.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter