Izvor:
09.04.2017 u 01:05
0

ZDRAVLJE NA USTA ULAZI: Evo koje voće je najzdravije, a dostupno je tokom čitave godine! (foto)

Iako su sve voćke zdrave, pojedine se konzumiraju samo u toku sezone. Saznajte koje voće je krcato nutrijentima, a dostupno je tokom cele godine.

Smrznute maline – istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od srčanog udara, Alchajmerove bolesti, gojaznosti, dijabetesa, i da sadrže veliku količinu antioksidansa. Iako im je sezona kratka, cele godine su vam na raspolaganju smrznute maline koje, prema tvrdnjama naučnika, u tom obliku imaju još više antioksidansa.

Jabuke – ukoliko se konzumira bar jedna dnevno, jabuka utiče na smanjenje rizika od raka bubrega, debelog creva, jajnika i grudi.

Pomorandže – Pune su vlakana, vitamina C i odličan saveznik protiv upala.

Limun – Ima vrlo blagotvorno dejstvo na organizam, a možete ga konzumirati ujutro tako što ćete u čašu mlake vode sipati limunov sok, ili u toku dana, u vidu toplog čaja. Limun je pun elektrolita, pa je vrlo korisno piti limunadu pre i posle vežbanja.

Sušene kajsije – izuzetno su bogate nutrijentima, naročito vitaminom A koji štiti oči i reproduktivne organe, i jača imunitet. Odlično se slažu s mnogim namirnicama, poput žitarica i mlečnih proizvoda, pa predstavljaju odličnu zamenu za desert.

Banane – Konzumirajte svaki dan pola banane, naročito ako osetite da vam je potrebno malo energije. Smrznute su odlična zamena za sladoled, a možete ih dodati i u voćnu salatu, šejk ili smuti.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter