Izvor:
27.05.2016 u 23:26
0

NAJBOLJA UŽINA TOKOM VRELIH DANA: Evo zašto bi DINJU trebalo jesti što češće

Kako nam se bliži leto, tako nam omiljeno voće postaje sve dostupnije. Za ljubitelje dinja ovo je najlepši period godine jer svakodnevno mogu da konzumiraju ovu ukusnu voćku. Pored toga što je dinja bogata vitaminom B, kalcijumom, kalijumom, beta-karotenom, magnezijumom i gvožđem, ona u sebi ima i 89 posto vode pa je odlična za održavanje vitke linije.

Takođe, dinja poseduje zavidnu količinu vitamina A neophodnog za dobar ten i vid, kao i vitamin C, a zajedno ova dva moćna antioksidansa štite organizam od kardiovaskularnih bolesti i starenja. U piramidi ishrane dinja je u ravnopravnom odnosu sa svim ostalim voćem, zbog čega je poželjno da se servira i do četiri puta tokom dana.

Pored svega toga, dinja je i poznati narodni lek za smirivanje živaca, a može pomoći i da se oslobodite kamena u bubregu. Odlična je i za detoksikaciju. Pomaže vašem telu da se otarasite viška soli i smanjuje krvni pritisak. Dinja vam takođe može pomoći da se izlečite od ujeda insekata, opekotina i problema sa želucem. Ono što je bitno jeste da je ova slatka voćka niskokalorična, jer sto grama dinje sadrži samo 34 kalorija i to je čini savršenom poslasticom za svaku dijetu.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter