Izvor:
30.05.2016 u 01:03
0

MITOVI O MRŠAVLJENJU: Nutricionisti kažu da su ovo NAJGORI saveti za mršavljenje koje su čuli

Postoji veliki broj pogrešnih saveta koji se odnose na postizanje idealne težine, a koji apsolutno više odmažu nego što daju pozitivne rezultate.
Čini vam se da svakog puta kada se odlučite da krenete sa nekom dijetom, baš tada postane popularan neki drugi dijetni program koji tvrdi da je baš on najzdraviji i da ćete uz njega izgubiti najviše kilograma?

Bezbroj je trendova, od dijeta koje zabranjuju masnoće ili ugljene hidrate do onih u kojima se ne konzumiraju mlečni proizvodi.

Nutricionisti su otkrili koji su im najgori dijetni trikovi za koje su čuli.

Nemojte jesti nakon osam sati uveče

Ako vežbate uveče ovo pravilo je potpuno apsurdno. Ako jedete sat ili dva pre spavanja neka vaš zadnji obrok ne prelazi 500 kalorija. Jedenje uravnoteženog obroka u sedam, osam ili čak devet uveče savršeno je u redu dokle god to jelo nema puno masnoća koje mogu narušiti kvalitet sna, pa čak i probave. Ako je obrok uravnotežen sa celovitim žitaricama, povrćem i malo proteina slobodno jedite uveče.

Mršavićete ako jedete manje i vežbate više

Ovaj savet nutricionisti navode kao najgori od najgorih i kažu da što duže svet ovo bude shvato ozbiljno, gojaznost će rasti. Nutricionisti se ljute na ovu izjavu jer kažu da rešenje za gojaznost i mršavljenje nije ni blizu tako jednostavno jer da je tako, ceo svet bi imao normalnu težinu.

Konzumirajte dijetalne sokove umesto običnih

Nutricionisti kažu kako su dijetalni sokovi najveći neprijatelj zdravoj težini. Istraživanja su pokazala da redovan unos dijetalnih sokova može biti povezan s većim rizikom od dijabetesa tipa 2. Radije pijte vodu ili zeleni čaj.

Izbacite ugljene hidrate

Ovaj savet nutricionisti takođe mrze jer kažu da pravilna ishrana ne eliminiše ni jednu vrstu namirnica. Umesto toga, trebalo bi da naučimo kako namirnice koje volimo, poput testenine, hleba i krompira spremiti na zdraviji način. Naučite kako da servirate zdrave porcije i uvek radije posežite za integralnim verzijama ugljenih hidrata.

Izbacite šećer

Mnogi ljudi smatraju da je šećer glavni neprijatelj dobre linije. Istina je da višak kalorija iz dodanog šećera u sokovima, bombonama, muslijima i jogurtu mogu doprineti gojenju i povećati rizik od obolevanja od dijabetesa. Ali, nisu svi šećeri jednaki. Prirodni izvori šećera poput onih iz svežeg voća pružaju važne sastojke, a i male količine šećera ne mogu nikome naškoditi.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter