Izvor:
16.05.2017 u 00:59
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Pacijenti u bolnicama jedu ŽELATIN!

Ima snažna isceljujuća svojstva, a veoma lako se vari, pa je osim za zdravlje, pogodan i za bolje varenje i mršavljenje.

Pored toga što se koristi u desertima, da li ste znali da se želatin daje pacijentima bolnicama, naročito onima u sanatorijumu, iako mali broj ljudi zna zašto?

Želatin je lako svarljiva hrana koja je idealna za osobe koje pate od problema sa varenjem i ima dobar efekat na celo telo. Ovo su primarna dobra svojstva želatina:

Hidrira telo
Želatin je bogat aminokiselinama, naročito glicinom, koji ima antiupalno dejstvo i može da oporavi tkiva.

Održava mišićno tkivo
Visok sadržaj proteina u želatinu je prvoklasni stimulans za mišićne grupe. Aminokiseline koje sadrži, uključujući i glicin i arginin, takođe pomažu oporavljanju mišićnog tkiva.

Omogućava sagorevanje masti
Želatin može da pospeši vaš metabolizam i sagori nakupljene masti u organizmu.

Čisti creva radi lakše probave
Želatin je odličan za ljude koji imaju problema sa probavom, jer je poboljšava i ubrzava.

Pospešuje imunitet
Želatin je odlična namirnica koju možete pružiti pacijentima u bolnici, kao i sportistima. On omogućava da se oporavite nakon povrede i ubrzava oporavak, pošto jača tetive i zglobove.

Sjajan za nokte, pore, kožu i kosu
Kako sadrži dosta kolagena, želatin ima neverovatan efekat na kožu, kosu, nokte, pore, zglobove i tetive.

Želatin ima snažna isceljujuća i rekonstruktivna dejstva, pa je zbog toga deo redovnog programa za mršavljenje profesionalnih trkača i sportista. Vari se bez poteškoća i idealan je za hospitalizovane pacijente kojima nije dozvoljeno konzumiranje namirnica koje mogu naškoditi njihovoj probavi.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: santhuoc.vn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter