Izvor:
17.05.2017 u 02:36
0

PROČITAJTE: Ovo su GREŠKE koje ne smete praviti ako želite da SMRŠATE!

Čvrsto ste odlučili da ovog puta zaista smršate do svoje idealne težine i da istrajete u toj nameri. Odlično – volja je svakako prvi i najbitniji preduslov da biste ostvarili svoj cilj i izgubili kilograme. Međutim, nekad se dešava da uprkos napornim treninzima, posle kojih ne možete satima da se pomerite, ili dijeti, koja vam uopšte nije lako pala, rezultati ipak izostaju. Kako je to moguće i šta radite pogrešno?

Ako vaša kazaljka na vagi uporno ne mrda kada stanete na nju, verovatno nešto radite pogrešno. Evo koje su najčešće greške zbog kojih kilogrami ne idu dole:

Imate samo kardio treninge

Tačno je da su kardio treninzi, poput trčanja, vožnje bicikla, plivanja, odlični za sagorevanje kalorija, ali efekat nikad neće biti potpun ako ne uključite i vežbe snage, koje direktno utiču na vašu mišićnu masu, čineći na taj način i kardio trening produktivnijim. Bez izgrađenih mišića, kardio trening je skoro pa besmislen, a ukoliko ste vežbama snage uspeli da ojačate svoju mišićnu masu – onda možete i kraćim treninzima da postižete mnogo bolje rezultate.

Svi fitnes stručnjaci se slažu da su treninzi visokog inteziteta najefiksniji u gubljenju kilograma, tako da nipošto ne bi trebalo da ih izbegavate. Pod treninzima visokog inteziteta podrazumeva se uglavnom kombinovanje kardio treninga i vežbi snage, sa intervalima odmora između serija. Na primer, nakon trčanja, ili plivanja, radite vežbe koje uključuju dizanje tegova sa određenim brojem ponavljanja. Rezultati će vam sigurno biti najbolji argument da nastavite sa ovim tipom kombinovanih treninga.

Niste istrajni Ukoliko jednog dana izdvojite 20 minuta za vežbanje, pa posle par dana isto toliko za šetnju ili brzi hod – to je OK ako želite da imate povremeno neku fizičku aktivnost, ali nije dovoljno ukoliko želite da smršate. Neophodno je da trenirate redovno tj. barem 3-4 puta nedeljno po 45-60 minuta! Treninzi su vam jednolični Ukoliko svaki put radite bukvalno iste vežbe i ponavljanja, vaši mišići će postati otporni na njih i nećete postići željeni rezultat. Morate u vaše treninge uvrstiti raznolike vežbe i uvek aktivirati neku drugu drugu mišića. Ne obraćate pažnju na ishranu Naposletku, došli smo i do toga – svi kažu da je 30% do treninga, a 70% do ishrane! Nemojte misliti da, ako trenirate, možete jesti šta god poželite, pogotovo ako vam je namera da izgubite kilograme. Neophodno je da povedete računa o dnevnom unosu kalorija da biste zaista uspeli u svojoj nameri da smršate.

Sada kada ste primili k znaju sve što vam valja da činite i sve što nikako nije preporučljivo, spremni ste da date sve od sebe da biste istrajali u svojoj nameri da smršate. Srećno!

Izvor: mogujatosama.rs
Foto: Twitter/SevillaActual

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter