Izvor:
03.06.2017 u 12:34
0

OVAKVU TESTENINU JOŠ NISTE PROBALI: Ćufte joj daju poseban šmek!

Ćufte:

– 300 g dva puta mlevenog mesa (svinjsko ili juneće)
– 1 crni luk srednje veličine
– 10 kom krupnijih crnih maslina
– 1 čena belog luka
– 1 ravna kašičica sveže seckanog origana
– 1 ravna kašičica slatke mlevene paprike
– po ukusu so
– po ukusu biber

Sos:

– 10 kom zrelih paradajza
– 1 šaka bosiljka
– ½ kafena kašičica cimeta
– ½ kafene kašičice slatke mlevene paprike
– 2 kašičice smeđeg šećera
– po ukusu so
– po ukusu biber

Testo:

– 500 g svežih špageta
– po ukusu so
– po ukusu ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema:

Masline propasiramo sa pasirkom za beli luk, beli luk takođe, sve pomešamo sa origanom, soli, biberom, mlevenom slatkom paprikom i jednim lukom koji smo predhodno izdinstali. U mešavinu dodamo dvaput mleveno meso, pa od dobijene mase oblikujemo kuglice od 3 cm koje propržimo na maslinovom ulju, kratko, tek da dobiju zlatnu boju sa svih strana. Paradajz očistimo od peteljke, a sa suprotne strane od peteljke oštrim nožem zarežemo x. Paradajz spustimo na par sekundi u kipuću vodu koju smo postavili za špagete. Nakon par sekundi vadimo paradajz cedaljkom i spuštamo ga u hladnu vodu na 20-30 sec.

Nakon toga kožica se sa lakoćom skida. Paradajz nasečemo sitnije i stavimo da se dinsta na isto ulje na kome smo pekli kuglice, dodamo sitno seckan bosijak, cimet, šećer, so, biber i sve dinstamo dok se paradajz skroz ne otopi i pretvori u fini sos, a proces možemo ubrzati gnječenjem paradajza sa pasirkom za pire krompir. Špagete skuvamo u slanoj vodi po uputstvu. Skuvane špagete ocedimo od vode, properemo mlakom vodom i ponovo ocedimo, pa prelijemo sa ekstra devičanski maslinovim uljem i sosom od paradajza. Špagete služimo uz dodatak mesnih kuglica – ćufti, posute bosiljkom.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter