Izvor:
08.06.2016 u 14:10
0

MIT ILI ISTINA: Da li ishrana izaziva nastanak bubuljica?

Lepa koža, čist ten, lice bez podočnjaka i dobar tonus, želja su svake pripadnice lepšeg pola.

Da biste imali takvu kožu i ten, morate da vodite računa prvenstveno o ishrani. Mnoge poznate ličnosti na lepoj koži mogu da budu zahvalne najboljim dermatolaozima i plastičnim hirurzima, ali pre svega zdravoj ishrani koju praktikuju godinama. Naravno da su važne i kvalitetne kreme i skupi tretmani, ali ishrana ima prednost.

Međutim, postoji više mitova i istina o uticaju hrane na kožu, pa je važno razlikovati istine od neistina.

Masna hrana uzrokuje bubuljice – ovo je potpuno netačno. Kako nutricionisti objašnjavaju, zdrava masna hrana poput avokada, orašastih plodova i ribe koja sadrži omega 3 kiseline čini čuda za kožu. To se svakako ne odnosi na čips i ostale grickalice, prepune soli i konzervansa, koju treba stalno izbegavati.

Pijte više tečnosti – dve litre vode dnevno vrlo je važno za organizam, ali i za kožu. Hidratacija najvećeg organa na našem telu je od presudnog značaja, inače će ona izgledati umorno, onda je suva i postoji mogućnost da se peruta.

Šećer ubrzava starenje – ovo je tačno. Izbegavajte šećer u velikim količinama jer zbog njega kolagen u koži puca, pa dolazi do stvaranja bora i nastanka obešene kože.

Čokolada izaziva bubuljice – kvalitetna crna čokolada ne izaziva probleme, ali mlečna čokolada puna šećera svakako loše utiče na kožu, tako da prvenstveno zavisi od vrste čokolade.

Happytv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter