Izvor:
13.06.2017 u 20:56
0

SPAS ZA VRELE DANE: Ovo su čarobni napici za osveženje!

Topli dani su pred nama, a najbolje rješenje za osveženje jeste konzumiranje hladnih napitaka. Vrućine uvek donose sa sobom i veću potrebu za unosom tečosti, zato iskoristite sezonsko voće i napravite idealan napitak za sebe. Mi vam donosimo nekoliko predloga, a vi pronađite baš onaj koji je po vašoj meri….

Limunada

Glavni napitak u ovim toplim danima jeste svakako limunada. Neizostavan napitak koji se lako pravi, jer sve što vam je potrebno jeste voda i limun. Šećer stavljate po želji.

Ceđena pomorandža

Nešto jednostavniji napitak, jeste ceđena narandđa. Sprema se lako, sve što je potrebno jeste da iscedite par narandži i dodate leda da bi napitak bio što hladniji. Ukoliko želite, narandže možete razblažiti i sa vodom, za manje intenzivan ukus.

Ledeni čaj od breskve

Napitak koji je malo komplikovanije napraviti nego prethodni, ali koji će vas ukusom sigurno oduševiti. Sastojci koji su vam potrebni su: 350 ml soka od kajsija 2 oljuštene kajsije 7 kašičica indijskog čaja 4 kašičice šećera 1/2 limuna (sok) 200 ml tonika

Priprema 1. 300 ml soka od kajsija sipati u posudu za led i ostaviti oko 5 sati u zamrzivaču. Kajsije oprati, iseckati i pomešati sa preostalim sokom. 2. Skuvati oko 400 ml vode pa dodati čaj. Ostaviti da stoji poklopljeno oko 2 minuta. Zatim začiniti čaj šećerom i sokom limuna pa ostaviti da se ohladi. 3. Komade kajsija i kajsije u ledu raspodeliti na čaše. Preliti čajem i tonikom.

nezavisne
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter