Izvor:
14.06.2017 u 09:23
0

HTELA JE DA REGULIŠE RAD BUBREGA: Smršala je 5 kilograma za par dana!

Želeći da reguliše rad bubrega koji su funkcionisali usporeno i zadržavali tečnost u organizmu, jedna Bosanka je odlučila da isproba recept iz vremena naših baka.

Ramizi su isprva rekli da će joj pomoći čaj od uve, od kog je osetila početno olakšanje, ali problem nije bio rešen.

Zatim se odlučila na recept koji se prenosi s kolena na koleno, čaj od peršuna. U litri vode skuvala je šaku peršuna i ostavila da odstoji. Čaj se može piti proceđen ili sa iseckanim peršunom, kako vam je ukusnije.

– Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana posle – pet kilograma manje! Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj tečnosti koja je napustila moje telo. Osjećam se super lagano – izjavila je za Aura.ba Ramiza Terzimehić, 39.

PERŠUN JE MOĆAN DIJURETIK

Za peršun je dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans. Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete preterivati. Konzumiranje neka ne bude više od litre čaja na dan. Peršun je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se verovalo da grickanje listića peršuna poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti.

Izvor: BKTVNews, Aura.ba
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter