Izvor:
16.06.2017 u 13:20
0

PRINCES KROFNE BOLJE NEGO IKADA: Probajte recept sa jagodama!

Omiljeni desert, sada je još bolji…

Sastojci:

Krem:

– 7 dl mleka
– 7 kašike šećera
– 3 jaja
– 50 g maslaca
– 7 kašike brašna
– malo prah šećera
– 1 kesica vanilin šešera

Priprema:

Testo za ove princes krofne je isto kao i za tulumbe iz rerne. Kašičicom stavljajte testo na uljem podmazan pleh i pecite ga kao i tulumbe oko 30 minuta (bez otvaranja rerne). Pečene i ohlađene krofne presecite i punite kremom. Za krem skuvajte 6 dl mleka sa šećerom i maslacom.

Posebno umutite žumanca, dodajte brašno i sa 1 dl mleka dobro razmutite, dodajte u provrelo mleko i skuvajte krem neprestano mešajući. Kada se krem zgusne, sklonite i u vruće umešajte šam od belanaca. Gotovim kremom punite krofne. Princes krofne pospite prah šećerom, vanilin šećerom, a možete da ih ukrasite sa komadima svežih jagoda.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter