Izvor:
17.06.2017 u 17:55
0

POLAKO SA OVIM ZDRAVIM NAMIRNICAMA: Ova hrana je zdrava ali može i da goji!

Ako je nešto zdrava hrana i preporučuje se da se jede, to ne znači da ta hrana nema nikakav loš efekat na organizam. Svaka namirnica ima drugačiji sastav.

Neke od njih, koliko god da su dobre za organizam, su jako kalorične. Jedite ih, ali nemojte preterivati jer se mogu jako brzo odraziti na vašoj težini.

1. Miks suvog voća i orašastih plodova

Ovi miksevi su jako zdravi. Orašasti plodovi i voće telu pružaju puno energije, ali i kalorija. Malo ovakvog miksa koje ćete pojesti tokom dana, onako usput, može imati i po 500 kalorija.

2. Losos

Losos je izvrstan izvor proteina i dobrih masnoća, ali ako ga jedete previše može vas ugojiti. U 90 grama lososa ima čak 208 kalorija. To samo po sebi i nije tako zabrinjavajuće, ali morate uzeti u obzir da je porcija lososa u proseku duplo veća, a uz umak i priloge – broj kalorija se utrostručuje.

3. Zeleni smoothiji

Zadnjih par godina svi su poludeli za smutijima, najviše jer se o njima priča kao jako zdravom obroku. Istina je da u smuti možete staviti šta god želite od voća i povrća, a u zelene smutije obično idu blitva, kelj, sveži krastavci ili spanać. Ali, ono što ide s tim fantastičnim povrćem je obično banana ili bilo koje drugo voće prepuno šećera. Još dodajte u miks kokosovo ili pirinčano mleko ili jogurt i broj kalorija, kao i potencijal debljanja, naglo raste.

4. Chia semenke

Jedna od novijih superhrana može se dodati u svako jelo, a to je i njihov glavni problem. Malo čia semenki u gulaš, malo u jogurt i već ste pojeli pola kesice. Samo 20 grama čia semenki sadrži 100 kalorija.

5. Tamna čokolada

Tamne čokolade sa 70 posto kakaoa ili više su prepune antioksidansa poput kakaovog fenola, ali treba ih jesti s oprezom. Bez obzira na kakao, sve čokolade su prepune šećera – u samo 100 grama tamne čokolade ima oko 500 kalorija.

6. Crno vino

Alkohol je uopšteno pun kalorija. Većina ljudi nije svesna da samo jednom čašom finog crnog vina u sebe stavljaju preko 100 kalorija. A retko ko stane samo na jednoj.

Happytv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter