Izvor:
23.06.2017 u 20:27
0

DA LI SKIDATE TRAČICE ISPOD KORE BANANE? Otkrivamo da li su one jestive!

Gotovo da nema osobe koja skida trakice sa banane.

Znate one što se nalaze ispod kore, a zalepljene su za bananu… Sada smo otkrili i čemu služe!

Obično se skroz ulepimo, a ako je banana sveža, teško da ćemo uspeti da ih se rešimo. One se, zapravo, zovu floemi i to su prirodna tkiva koja bananu hrane nutrijentima u toku rasta. Zbog njih je, ustvari, banana i ukusna tako. A, od njih zavisi i to koliko će vitamina ova slatka voćka imati.

Ali, jesu li jestive?

– Da, kao deo banane se mogu jesti! A, jesu li ukusne, to je već druga priča. Generalno, svi su delovi voća zdravi. Jedemo koru jabuka, kruški… mogli bismo da jedemo i koru banane, uključujući i floeme, ako su nam ukusni. Nema dokaza koji ukazuju na to da su štetni – izjavio je stručnjak za anorgansku hemiju Nikolas D. Gilit.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter