Izvor:
24.06.2017 u 16:40
0

JEDITE BELI LUK BEZ STRAHA: Ove namirnice ubiće vaš neprijatan zadah!

Otkriveno je da se miris belog luka oseća iz raznih delova tela, a ne samo iz usta, pa tako i nesvareni komadići iz želuca ispuštaju neugodan miris.

Lošeg zadaha, za koji možemo da zahvalimo pojedinim namirnicama poput belog luka, užasno se teško rešavamo, posebno zato što može da se zadrži i 24 sata posle konzumacije.

Međutim, ne brinite, rešenja ima!

Grickanje sirove jabuke, salate ili listova nane značajno smanjuje nivo sastojaka koji uzrokuju neugodan zadah u ustima, dokazao je eksperiment na Državnom univerzitetu Ohajo. Konkretno, određeni enzimi u sirovoj jabuci, sirovoj salati i listićima nane reaguju tako da neutrališu miris belog luka.

Takođe, otkriveno je da se miris belog luka oseća iz raznih delova tela, a ne samo iz usta, pa tako i nesvareni komadići iz želuca ispuštaju neugodan miris. Stoga nije čudno da pranje zuba ne pomaže uvek.

Jabuka deluje poput prirodnog dezodoransa na neugodan zadah izazvan sulfidima u belom luku i zato je delotvornija od paste za zube, a enzim kojem se može zahvaliti za neutralizaciju neugodnog zadaha, je isti onaj koji uzrokuje tamnjenje kod voća i povrća.

Jabuka, salata i menta bogati su fenolnim jedinjenjima, aromatičnim hemijskim jedinjenjima koji reaguju sa jedinjenjima u belom luku.

Izvor: jutarnji.hr/telegraf.rs
Foto: 24sata

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter