Izvor:
13.06.2016 u 13:40
0

MUČE VAS MIGRENE? Evo koje namirnice vam mogu UMANJITI BOL

Bilo da reagujete na promene vremena ili vas muče sinusi, glavobolja je problem koji ne zaobilazi mnogo ljudi. Kada imate napad migrene, ceo svet se ruši iznad vaše glave i to vas izluđuje. Jače glavobolje vam remete svakodnevnu rutinu, a to ume da bude i te kako opterećujuće.

Međutim, glavobolja može prouzrokovati vrtoglavicu, malaksalost, zamor i slično. Takođe, uzimanjem lekova na svoju ruku možete samo pogoršati situaciju. Zbog toga je najbolje pokušati rešiti problem na prirodan način, unosom različitih namirnica.

Hleb od celog zrna

Ako prestanete da uzimate ugljene hidrate, vaš mozak i telo ne dobijaju dovoljne količine glikogena i najverovatnije ćete završiti sa glavoboljom. Održavajte ravnotežu ugljenih hidrata u telo tako što ćete jesti hleb od celog zrna.

Masna riba

Ribe kao što su tuna i losos vam mogu mnogo pomoći. Zbog prisustva omega-3 masnih kiselina i vitamina B, kao što su B6 i B12, masne ribe mogu dobro funkcionisati u suzbijanju glavobolje.

Pečeni krompir

Ukoliko je alkohol ili mamurluk razlog vaše glavobolje, ovo je verovatno najbolji obrok koji možete imati. Zapravo, alkohol čini da vaše telo gubi minerale kao što je kalijum. Stoga, hrana bogata kalijumom može izlečiti glavobolju prouzrokovanu mamurlukom.

Kafa

Bilo da je razlog migrena ili hladnoća, kofein može pružiti olakšanje. Takođe, kontroliše količinu histamina koji se oslobađa u krvi, pri čemu sprečava glavobolju i druge alergijske reakcije.

Lubenica

Kako ovo povrće može hidrirati vaše telo, možete se brzo rešiti glavobolje izazvane dehidracijom. Isto tako, lubenica je bogata magnezijumom i kalijumom, što pomaže pri održavanju ravnoteže ovih hranljivih materija u vašem telu.

Happytv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter