Izvor:
01.07.2017 u 16:14
0

ČASNA SESTRA OTKRILA RECEPT ZA MRŠAVLJENJE: Za 10 meseci smršala neverovatnih 70 kilograma! (foto)

Josipa Otahal, časna sestra, za deset meseci uspela je da smrša čak 70 kilograma.

Ona svoju priču i borbu s kilogramima deli držeći motivacione govore mladima, gde im je priznala da je mesec dana vodila tešku borbu sa sobom pre nego je krenula u borbu za kvalitetniji život.

Razmišljala je o tome šta joj je sve Bog dao, a ona svojom nebrigom za vlastito telo srlja ravno u smrt. Odlučila je da nešto uradi 2015. godine.

– Imala sam 162 kilograma na svoju visinu od 172 centimetra. Nisam bila dobro ni zdravstveno, a ni emocionalno – rekla je sestra Josipa. Otkrila je kako je njena debljina bila posledica kompulsivnog prejedanja, što je jedan od poremećaja u ishrani.

– Ljudi koji imaju taj poremećaj su zapravo emocionalno gladni i posežu za hranom kad ne znaju da se nose sa životom – rekla je Josipa. Ističe kako je borba sa debljinom problem kojem treba pristupiti u potpunosti i voditi računa i o telu i o duši.

– Fizički deo je najlakši – redukcijska ishrana i redovna vežba. To je teško, ali je najlakši deo posla", tvrdi sestra Josipa.

Njen recept za mršavljenje ima četiri koraka:

*suočavanje sa samim sobom

* celovito pristupanje problemu
* traženje saveta i pomoći od stručnjaka i bliskih ljudi
* akcija – znoj, muka i plač.

Zatražila je savete psihologa i nutricionista, ali najviše joj je, kaže, pomogao Bog.

– Pred Gospodom sam otkrila sav svoj život, sve svoje strahove. On mi je pomogao da ozdravim, da prihvatim svoje telo i svoju ženstvenost – rekla je časna sestra Josipa.

Predavanje mladima završila je opaskom kako tek sada otkriva koliko je život prekrasa.

Kurir
Foto: Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter