Izvor:
05.07.2017 u 13:54
0

NAPITAK POZNAT JOŠ U BIBLIJI: Preporodite organizam uz pomoć čaja od maslinovog lišća! (RECEPT)

U Bibliji se naziva drvom života, a drevni Egipćani prvi su ga koristili u medicinske svrhe. Ovaj dragulj u svetu flore pomaže kod najšire lepeze zdravstvenih tegoba, a od njega vrlo lako možete napraviti lekoviti napitak.

Otac medicine Hipokrat preporučivao je koncentrat maslinovog lišća obolelima od raznih stanja. Lekovitost masline spominje se i u Bibliji koja ovu dragocenu biljku naziva drvom života, ali većina ljudi još nije upoznata s lekovitim moćima maslinovog lišća koje se koriste već 3.500 godina.

Istraživanja su dokazala da maslinovo lišće poseduje antivirusna svojstva i da može da deluje bolje od farmaceutskih antibiotika.

Dobrobiti ekstrakta maslinova lišća:

1. Ojačava imunološki sistem
2. Sprečava virusne bolesti poput gripa
3. Olakšava bol u grlu, sinusitis i upalu pluća
4. Leči bolesti poput artritisa, psorijaze, hroničnog umora i prehlade
5. Deluje poput antimikrobnog agensa za podizanje imuniteta kod lečenja raka
6. Deluje antibakterijski i protivgljivično kod atletskog stopala, gljivica na noktima, gljivične infekcije i klamidije
7. Sprečava osteoporozu
8. Pomaže kod mršavljenja
9. Održava mentalno zdravlje

Maslinova grančica poznata je kao simbol mira pa ne čudi da čaj od maslinovog lišća deluje umirujuće, opuštajuće i dragoceno po zdravlje. Ovaj čaj uspešno se bori protiv zdravstvenih boljki kao što su grip, herpes, arteroskleroza, infekcija urinarnog trakta, hepatitisa B i drugih.

Sastojci za lekoviti čaj od maslinovog lišća:

– 15 do 20 osušenih listova masline
– 2 do 3 dl vode

Priprema:

Listove stavite u kipuću vodu i kuvajte ih 10 minuta. Nakon toga, maknite vodu s vatre i pustite da se hladi 15 minuta. Po želji dodajte limunov sok i med da bi čaj imao bogatiji ukus.

Savet: Za maksimalnu dobrobit, čaj konzumirajte redovno nekoliko sedmica.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter