Izvor:
13.06.2016 u 22:58
0

NAMIRNICE OD KOJIH STE UVEK GLADNI: Izbegavajte ovu hranu za doručak

Opštepoznata činjenica je da nas sokovi i slatkiši "teraju" da još više jedemo, ali nutricionisti tvrde da je to slučaj i sa još nekim zdravim namirnicama. U daljem tekstu ćemo vam pomoći kako da kombinujete namirnice da ne bi došlo do kontra efekta.

Verujemo da vam se makar nekad desilo da ubrzo nakon doručka ponovo osetite glad. To je najverovatnije zbog lošeg izbora namirnica koje povećavaju nivo šećera u krvi i zbog kojih smo još gladniji. Iako voće spada u najzdravije namirnice ono sadži glukozu i fruktozu zbog kojih organizam traži još više hrane. Bolje napravite kajganu ili omlet od jaja- to će vas sigurno zasititi na duže vreme.

Još jedna greška koju verovatno većina ljudi čini jeste konzumacija jogurta za doručak. Iako ćete dobiti kalcijum, protein i dobre bakterije nećete steći utisak da ste nešto konkretno pojeli s obzirom na to da je ovaj napitak u tečnom stanju. Umesto toga dodajte žitarice koje će "upiti" jogurt i zasititi vas sigurno bolje nego da ste samo popili jogurt.

Sve popularniji voćni smoothie, baš kao ni jogurt neće zasititi vaš stomak, pa ćete ubrzo steći utisak da ste gladni. Ovde takođe možete dodati semenke i orašaste plodove kako biste obogatili svoj obrok.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter