Izvor:
14.06.2016 u 13:26
0

ZDRAVO SE HRANITE, A NADUVENI STE? Ove namirnice čine da izgledate DEBLJE

Iako nekada mislimo da zdrava ishrana i treninzi održavaju naš organizam zdravim i čine da se osećamo lakše i vedrije, ipak neke namirnice mogu da nam naprave problem pa je jednostavno nemoguće videti rezultate truda i rada. Poznato je da kilogrami kod žena mogu da variraju iz nedelje u nedelju, što zbog PMS-a, što zbog tempa života, ali ako ste ubeđeni da izgledate deblje nego što bi trebalo, otkrivamo vam spisak namirica koje najverovatnije prave problem u vašem organizmu.

Voće

Iako je voće prepuno zdravih sastojaka poput vitamina i minerala i ono može biti uzročnik nadutosti. Razlog se krije u količini fruktoze i glukoze. Bolje odaberite bobičasto voće, grejp i citruse jer oni, za razliku od, na primer, jabuke i kruške sadrže znatno manje količine spomenutih sastojaka.

Mleko

Svi znamo kako mleko u prekomernim količinama nije zdravo za naše zdravlje. Ali ako vam ono izazove probleme sa probavom i nadutost možda je problem u vašem organizmu koji ne podnosi laktozu.

Skrob

Pšenica, ječam i raž sadrže velike količine fruktana, polimera fruktoze koji uzrokuje nadutost. Neka se na vašem tanjiru rađe pojave krompir, pirinač, kukuruz i zob koje sadrže znatno manje količine fruktana.

Happytv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter