Izvor:
08.07.2017 u 23:08
0

NAJZDRAVIJA HRANA U JULU 2017: evo koje namirnice sprečavaju bolest tokom leta!

Bogato julsko voće i povrće preporodiće organiizam i vratiti telu snagu, a evo koju hranu treba da jedete ovog leta!

Voće i povrće ima svoje vreme u godini kada je najbolje. Neko je dobro gotovo cele godine, a neko tek nekoliko nedelja u godini.

Jesti sezonske namirnice znači maksimalno uživati u njihovom ukusu, a istovremeno štedeti. Takođe čuvate okruženje i zdravlje jer za zrenje sezonskih namirnica nisu potrebni veštački dodatci i hemikalije.

Evo koje namirnice su najzdravije:

Krastavci

Sadrže malo zasićenih masnih kiselina, holesterola i soli. Dobar su izvor vitamina A, magnezijuma, fosfora i mangana. Odličan su izvor vitamina C, K i kalija. Krastavac je ukusan svež i bez ikakvih dodataka. Najčešće se jede u kombinacijama s raznim povrćem kao salata.

Tikvice

Sadrže malo zasićenih masnih kiselina i soli, i malo holesterola. Dobar su izvor proteina, vitamina A, tiamina, niacina i fosfora. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, riboflavina, vitamina B6, folne kiseline, magnezijum, kalija i mangana. Tikvice su blagog ukusa i odlično se slažu s gotovo svim jelima. Možete ih pripremati kao supu, sos ili zapeći kao prilog.

Paprike

U julu započinje sezona paprika. One su dobar izbor tiamina, niacina, folne kiseline, magnezijuma i bakra, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, kalija i mangana. Paprike su ukusne sveže i bez ikakvih dodataka. Njihov ukus je neobičan, gorkasto sladak.

Boranija

Boranija u julu postaje značajno jeftinija, u odnosu na ostatak godine.

izvor/lepaisrecna

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter