Izvor:
09.07.2017 u 03:15
0

PRIRODNA DETOKSIKACIJA: Ovo voće će vam pomoći da izbacite sve otrove iz organizma!

Postoje brojne dijete i planovi detoksikacije debelog creva koje mogu očistiti toksine iz vašeg sistema.

Ishrana za čišćenje creva uključuje namirnice poput spanaća, brokule, belog luka, ribe, cvekle, kupusa i slično.

Ali, ako ste ljubitelji voća, onda je dobro znati koje je voće dobro za tu svrhu.

Avokado

Avokado je bogat omega-3 masnim kiselinama koje čiste creva i sprečavaju probavne probleme. Omega-3 ulja služe kao mazivo za zidove creva.

Jabuke

Jabuke detoksiciraju creva i čiste štetne materije te teške metale iz tela. Jabuke su bogate pektinom, zbog čega su među najboljim voćem za čišćenje creva.

Maline

Maline su jedan od najbogatijih izvora vlakana među voćem. Nisu dobre samo za creva i jetru, nego i za sjajnu i čistu kožu.

Jagode

Jagode su neizostavne za čišćenje organizma. Bogate su vlaknima i drugim zdravim vitaminima, pa njihovom konzumacijom možete na prirodan način očistiti i detoksicirati creva.

Borovnice

Sadrže prirodni aspirin koji ublažava učinke oštećenja tkiva usled hronične upale. Takođe deluju kao antibiotik i sprečavaju bakterijske infekcije u urinarnom traktu.

Grejp

Sočno voće sadrži pektin, topiva vlakna koja se vežu na holesterol u telu. Tako se čisti krv od štetnih virusa. Grejp je jedan od plodova koji se smatra odličnim za detoksifikaciju creva i jetre.

Limun

Limun pomaže prirodnom čišćenju tela. Bogat je vitaminom C i pomaže detoksifikaciji štetnih materija iz jetre.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter