Izvor:
11.07.2017 u 18:35
0

IDEALNE ZA PLAŽU: Prirodne grickalice, zdrave, ukusne i otporne na velike vrućine!

Međutim, dugi dani na plaži i plivanje često izazovu osećaj gladi. Glad stvara nervozu i napetost i važno je da sa sobom ponesete grickalice koje će utoliti glad, a neće uticati na nadustost ili gojenje.

Ove male užine će vam omogućiti da jedete na miru u kupaćem kostimu i takođe će povoljno uticati na vaše zdravlje. Ova hrana može sprečiti osećaj nadimanja, povećati nivo energije i zadržati hidrataciju na plaži tokom celog dana.

Pogledajte šta možete jesti bez problema i bez straha da ćete se ugojiti:

Banane

Banane su izrazito pune hranjivim materijama, kao i kalijumom koji pomaže prilikom nadimanja. Takođe su ispunjene probiotskim vlaknima. Odavno je poznato da banane povećavaju dobre bakterije u stomaku koje se bore protiv zadržavanja gasova i vode.

Trešnje

Trešnje sadrže resveratrol, koji je jedan od antioksidanata koji može poboljšati metabolizam i pomoći vam u smanjenju kalorija. I sve ovo možete učiniti prilikom uživanja pod toplinom sunca.

Lubenica

Lubenica vam pomaže da ostanete hidrirani i pošto sadrže zaista malo kalorija nećete biti u problemu. Sadrže oko 90% vode i otprilike 40 kalorija po kriški.

Avokado

Možete začiniti svoje krekere sa malo ukusnog avokada. Ova voćka pomaže u sprečavanju nadimanja i smanjuje holesterol. Sa ovim plodom možete poboljšati svoje ciljeve gubitka težine. Ovo je jedna od najboljih zdravih grickalica za mršavljenje.

Orah

Orasi ne samo da pomažu u održavanju vašeg stomaka u formi, već i udvostručuju količinu polinezasićenih masnih kiselina koje mogu usporiti i zaustaviti razvoj kancera kože.

Ananas

Ananas je ispunjen kalijumom koji je neophodan za uklanjanje nadutosti. Takođe, ima visok nivo bromelena, enzima koji pomaže u varenju proteina. Prema tome, preporučljivo je pojesti malo ananasa tokom vašeg boravka na plaži.

Seme bundeve

Ova grickalice se sjajno brine o vašem stomaku. Jedna semenka sadrži 8 grama proteina i bogata je hranjivim materijama kao što su vlakna, cink i kalijum. Ovo je jedna od najboljih zdravih grickalica za plažu.

Jabuke i puter od kikirikija

Ova užina je prepuna proteina koji su od velikog značaja za vas i vaš organizam. Hrana sa natrijumom takođe izaziva nadimanje. Prema tome, preporučljivo je jesti kikiriki puter zajedno sa jabukama.

izvor: Ženski magazin
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter